Gebruikersnaam/wachtwoord verloren?   Registreer  

Gebedsweek 2019 | 20 tot en met 27 januari'Recht voor ogen’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen. De jaarlijkse gebedsweek vindt in 2019 plaats van 20 tot en met 27 januari.

Het thema haakt aan op de oproep om ‘recht te zoeken’ in het Bijbelboek Deuteronomium en is gekozen door de kerken in Indonesië. De kerken in Indonesië vinden het belangrijk het recht voor ogen te houden als basis voor eenheid.
In hun land hebben zij ervaren hoe onrecht zorgt voor verdeeldheid en exclusiviteit. Dit terwijl de samenleving voorheen juist gekenmerkt werd door samenwerking en solidariteit. Deze thematiek sluit prachtig aan bij de Week van Gebed voor de eenheid.

De centrale Bijbeltekst van de Week van Gebed komt in 2019 uit het boek Deuteronomium 16 vers 10-20. Een hoofdstuk waarin Gods voorschriften over festiviteiten als vanzelf overgaan in de opdracht om rechters aan te stellen en niets anders te zoeken dan het recht. Voor christenen in Indonesië is dat geen vreemde combinatie.

DatumLocatieRoute
Zondag 20 Januari Stadsklooster, vijverstraat 2 route
Maandag 21 Januari Opstandingskerk, Achter de Hoven 272 route
Dinsdag 22 Januari City Life Church Salvator, Archipelweg 133 route
Woensdag 23 Januari Fontein, Goudenregenstraat 77 route
Donderdag 24 Januari Uitzicht, Archipelweg 222 route
Vrijdag 25 Januari Parkkerk, Jan van Scorelstraat 76 route
Zaterdag 26 Januari Elim, Huizum Dorp 73 gebouw naast dorpskerk route
Zondag 27 Januari Stadsklooster, Vijverstraat 2 route