Gebruikersnaam/wachtwoord verloren?   Registreer  

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 969 niet laden

Waar bent u, waar ben jij toe geroepen in 2019? Rond deze vraag had ik deze week een mooi gesprek. Een gesprek wat liet zien dat God vaak heel duidelijk wegen wijst om te gaan. Soms heel andere wegen dan we zelf gehoopt of gedacht hadden, wegen waar we geen zin in hebben of alle moed voor nodig hebben die we bij elkaar kunnen schrapen. Of wegen waar we naar uitzien, waar we blij van worden, dankbaar mee zijn. En vaak ook gewoon de weg die we al jaren gaan, de weg van trouw ons werk blijven doen.

De vraag is altijd weer: ga je ook doen waartoe God je roept dit jaar? In de bijbel staan veel verschillende verhalen over mensen die door God geroepen worden. Ik wil er twee uitlichten deze keer. Het verhaal van Mozes, die bij de brandende braamstruik bij zijn naam geroepen wordt door God zelf. Als hij zijn naam hoort, is zijn eerste reactie ‘Ik luister’. Maar als hij hoort wat God tegen hem zegt verandert zijn reactie. Hij gaat in het verzet, op allerlei manieren, wat er uiteindelijk toe leidt dat God kwaad op hem wordt (Ex 3 en 4). Een heel ander verhaal is dat van de roeping van Maria. Ook zij wordt bij haar naam geroepen door een engel. In eerste instantie schrikt ze, daarna luistert ze naar wat de engel zegt en stelt ze nog een praktische vraag, en vervolgens kiest ze ervoor om te aanvaarden wat God zegt.

Die keus ligt steeds weer voor ons. Niet alleen aan het begin van een nieuw jaar, maar elke dag. Kies ik om het goede te doen, kies ik ervoor om op God te vertrouwen en Hem te dienen, om naar Hem te kijken en alles van Hem te verwachten? Of kies ik ervoor om te kijken naar mijn eigen onmogelijkheden, om te kijken naar wat ik mis, om bang te zijn voor wat anderen misschien zullen zeggen, om weinig van God te verwachten?

Ik bid u een jaar toe waarin u meer en meer op Maria gaat lijken.