Gebruikersnaam/wachtwoord verloren?   Registreer  

We zijn immers meer waard dan een hele zwerm mussen.Frits Tromp

Deze woorden van Jezus staan in Zijn opdracht aan de leerlingen, die Hij erop uit stuurt. Het zijn woorden van troost en bemoediging: ondanks alle tegenstand die de discipelen zullen ondervinden, mogen ze weten dat ze in de handen van hun Zender zijn.

Wat kosten twee mussen? Zo goed als niets. Maar er valt er niet één dood neer als jullie Vader het niet wil. Bij jullie zijn zelfs alle haren op je hoofd geteld. Wees dus niet bang, jullie zijn meer waard dan een hele zwem mussen.

Matteüs 10: 29 – 31

Waarschijnlijk herkenbare woorden. Al eerder in het evangelie had Jezus, tijdens de Bergrede, al gezegd dat Zijn toehoorders zich geen zorgen hoefden te maken over hun gezondheid en hun leven. Als de Schepper al zoveel zorg besteedt aan gras dat morgen in de oven is en aan het gevogelte in de hemel, hoeveel temeer gaan de mensen de dieren niet te boven?

Vorige week vierden we Avondmaal, in de afgelopen week stonden we stil bij Biddag voor Gewas en Arbeid. Een goede combinatie: we bidden om werk voor onze handen en een goede oogst voor onze ziel, terwijl we kort daarvoor hebben gezien hoe we onze gebeden worden verhoord. We bidden om iets waar we feitelijk al van verzekerd zijn: Zijn liefde en zorg. Zijn wij nier meer dan de vogels in de lucht?

Het is momenteel ook de veertigdagentijd, voorafgaand aan Goede Vrijdag en Pasen. Het ultieme bewijs van Gods liefde voor ons en Zijn uitgestoken hand om de onderlinge verhoudingen goed te maken. Daarbij gaat het niet alleen om verhoudingen, wat je niet kunt zien. Het gaat ook om het fysiek bij elkaar aan tafel zitten. God is royaal in het uitdelen: van genade, maar ook van eten en drinken.

We zijn immers meer waard dan een hele zwerm mussen.