Wat is God aan het doen in mijn leven?Op zondag 17 maart ging het in de morgendienst over Joh. 9,1-7: de genezing van de blindgeborene. Met als belangrijkste zin: ‘Gods werk moet door hem heen zichtbaar worden’ (vers 3). Dat is het doel van ons leven.

Aan het eind van de preek kwam even het vervolg van het verhaal aan de orde: er wordt hem gevraagd wat er gebeurd is dat hij weer kan zien. En dan vertelt hij (vs. 11): ‘Iemand die Jezus heet, maakte wat modder, streek die op mijn ogen zei: ‘Ga naar Siloam om u te wassen.’ Ik ging erheen, en toen ik me gewassen had kon ik zien.’

Iemand die Jezus heet, maakte wat modder, streek die op mijn ogen zei: ‘Ga naar Siloam om u te wassen.’ Ik ging erheen, en toen ik me gewassen had kon ik zien.’ (Joh. 9,11)

En ik heb toen gezegd: als het doel van ons leven is dat Gods werk door ons heen zichtbaar wordt, dan moeten we wel praten over Gods werk in ons leven. Heel concreet. En dat betekent om te beginnen misschien wel: anders gaan kijken naar ons leven.

Wij geloven dat niets voor God onmogelijk is, en dat Hij altijd bij ons is. In de Bijbel zien we dat Hij de dingen zo leidt in de levens van mensen, dat Gods werk door hen zichtbaar wordt. Er staat nergens in de Bijbel dat dat alleen maar geldt voor de Bijbelse tijd. Dus dat is nog steeds zo.

Oefen jezelf maar in het je afvragen: ‘Wat is God aan het doen in mijn leven?’ Ook bij hele concrete gebeurtenissen. Vergelijk datgene waar je bij uitkomt wel altijd met de Bijbel: want daarvan weten we zeker dat het Gods woorden/ daden zijn. En heb het er vervolgens met elkaar over.

Dan maken we God groot omdat we zijn daden in onze levens herkennen en Hem ervoor danken en Hem erom prijzen. En we bemoedigen elkaar. Daardoor gaan we denken beter ontdekken: God is echt! En Hij werkt echt in onze levens!


Inloggen

     

No Internet Connection