Gebruikersnaam/wachtwoord verloren?   Registreer  

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 969 niet laden

Leven in Gods aanwezigheidWaar ben je vol van? Nu, terwijl je dit leest? Het kan goed zijn om zo nu en dan een moment te nemen om bij jezelf te zien wat je hart en je hoofd vult, wat je bezighoudt. Vaak ontdek ik op zo’n moment dat God er helemaal niet bij lijkt te zijn, in al mijn drukte. Terwijl ik dat wel wil: ik wil leven met Hem samen, in zijn tegenwoordigheid, in alles wat ik doe. Want soms proef ik daar al iets van, van zijn aanwezigheid, van die vrede die alle verstand te boven gaat, van zijn liefde, van de vreugde die daarbij hoort. En dat smaakt echt naar meer. Maar hoe dan?

Juichend roepen ze uw naam, dag aan dag, door uw gerechtigheid richten zij zich op (Psalm 89: 17)

Dit vers uit psalm 89 zette me vorige week weer op het goede spoor. Ik mag juichend Gods naam roepen, elke dag. Blij zijn om wie Hij is, Hem aanbidden, vreugde zoeken en vinden in Hem. Aanbidden is een prachtige manier om in Gods tegenwoordigheid te leven. En dat kan heel simpel, heel aards zijn. Ik schrijf dit stukje thuis, met uitzicht op ons gazon. Een gazon waarin madeliefjes en paardenbloemen welig tieren en waarin het gras alweer te hoog is. Ik kan het maaien van het gras op mijn to do list zetten, misschien even mopperen op dat die lijst altijd weer aangevuld wordt en dan weer doorgaan met werken. Of ik kan me eerst verheugen in een God die zo uitbundig is dat hij elk jaar weer miljoenen madeliefjes laat groeien. Dat is juichend Gods naam roepen, zijn levende aanwezigheid vieren. En dan komt dat grasmaaien daarna wel.

We hebben elke dag weer de keus: oefenen we in het kijken naar onszelf, naar onze plannen, onze moeiten, onze agenda, of oefenen we in het eerst kijken naar God, het allereerst juichend roepen van zijn naam?

Mooi vond ik ook de tweede helft van deze zin: door uw gerechtigheid richten zij zich op. Het doet iets met je, als je weer onder de indruk komt van God, als je er een gewoonte van maakt om juichend zijn naam te roepen. Dan weet je ook weer wie je zelf bent, en kun je met opgeheven hoofd verder.