Gebruikersnaam/wachtwoord verloren?   Registreer  

OPEN DOORS - VERVOLGDE KERKZondag 16 juni is de dag van de vervolgde kerk. In de morgendienst willen we daar aandacht aan schenken. Onze predikant zal zijn preek daarop afstemmen en een medewerker van OPEN DOORS komt ons vertellen over het werk van deze organisatie.

OPEN DOORS is opgericht in 1955 door Anne van der Bijl. Hij smokkelde samen met anderen bijbels naar Oost-Europa, achter het IJzeren Gordijn, want daar was toen veel christenvervolging.

Nu werkt OPEN DOORS in meer dan 60 landen. Men biedt hulp in de vorm van het brengen van Bijbels, het geven van onderwijs en training en het verstrekken van praktische hulp.

Elk jaar publiceert OPEN DOORS een Ranglijst Christenvervolging. Op deze lijst staan de landen waar de christenen het zwaarst worden vervolgd.

OPEN DOORS is een mooie organisatie, men verzet veel werk, vaak ook onder moeilijke en gevaarlijke omstandigheden en daarom willen we op deze zondag hier speciale aandacht aan geven.

Hoe kunnen wij helpen?

  • Bid voor de vervolgde christenen
  • Bid voor de medewerkers van OPEN DOORS
  • Word donateur of geef een gift
  • Vraag de gebedskalender van OPEN DOORS aan

Voor deze laatste twee punten kun je wachten tot 16 juni, maar je kunt ook alvast naar de website van OPEN DOORS gaan, zodat je gelijk in actie komt.

Samen met zusters van de PKN-gemeente De Fontein hier in Leeuwarden bid ik al jaren voor vrouwen die vervolgd worden. Deze actie heet Women to Women. Van OPEN DOORS krijgen we 1 keer in de 2 maanden gebedsbrieven, zodat we meer over deze vrouwen te weten komen en gerichter voor hun kunnen bidden. Veel kerken/gemeentes hebben zo’n vrouwengebedsgroep. Het zou mooi zijn, als vanuit de Morgenster ook zo’n gebedsgroep komt. Als je belangstelling hebt kun je altijd bij mij terecht.

Momenteel is het Ramadam voor de moslims. De vastenmaand. In veel landen worden christenen vervolgd door moslims. Voorbeeld: Asia Bibi, die gelukkig nu vrij is, maar het is goed dat we bidden voor onze vervolgde broeders en zusters, maar ook voor hun vervolgers. Zij denken dat ze goed werk doen, maar het is het werk van de Satan en daarom hebben ze ons gebed ook hard nodig.

Anja Posmus telefoon2150977. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..