De HEER is de kracht van zijn volk.Ik ben net terug van een week zeezeilen. Voor wie dat nog nooit gedaan heeft: het is prachtig, en tegelijk slopend. Op zee ontdekken we steeds weer dat onze eigen kracht maar zo beperkt is. Het lijkt heel wat, zeezeilen. Maar na een paar etmalen met weinig slaap, waarin de simpelste dingen al moeite kosten door de beweging van het schip, loop ik echt wel tegen m’n eigen grenzen aan. En dat wordt nog sterker als ik om me heen kijk en alleen maar water ziet: een klein mensje op een eindeloze zee. Onze kracht, onze energie, wijzelf, zijn maar zo klein.

De HEER is de kracht van zijn volk – ps 28:8

En toen kreeg ik vanmorgen op mijn eerste morgen thuis deze psalm voorgeschoteld in mijn leesrooster. Een psalm waarin Gods kracht bezongen wordt, Gods macht over het kwaad, Gods hulp die meer dan genoeg was voor David. Zijn levende aanwezigheid in alles in onze levens spat ervan af. Dit is de God die ver boven alles uit gaat. De goede God van het verbond is onze kracht. Wat een verademing.

Of je eigen kracht nou wel of niet toereikend lijkt, in het gewone leven of op zee: de HEER is onze kracht. En Hij wil niets liever dan dat we dat meer en meer gaan geloven, gaan beseffen, vanuit dat vertrouwen gaan leven.  Mijn gebed is dat we dat in de komende tijd van rust weer meer mogen gaan ervaren.

Sijgje

PS  Voor wie zich na deze beschrijving van zeezeilen zorgen maakt over onze verstandelijke vermogens bij de keus voor zo’n rare hobby: de glorie en grootsheid van de schepping waar we deel van uit mogen maken zijn een prachtige vergoeding voor alle moeiten.


Inloggen

     

No Internet Connection