Gebruikersnaam/wachtwoord verloren?   Registreer  

3GK-kerkdienst 17 mei en hemelvaart

17 Mei
“Snijdt God Zichzelf niet in de vingers met deze coronacrisis?”, vraagt ds. Melle Oosterhuis, emeritus predikant en voorzitter van de synode GKv. “Geen kerkdiensten meer… soms kan God zijn kinderen iets onthouden om ze er weer naar te laten verlangen. Daar lees je voorbeelden van in de Bijbel, ook als het gaat om de eredienst. Dat mensen zo gewend zijn geworden aan de dienst van God dat het een automatisme wordt of zelfs een verplicht corvee, iets dat voelt als een last.” De komende landelijke dienst met als thema: ‘Wonen bij God’ is op zondag 17 mei vanuit NGK Zalk om 10.30 uur te volgen.

“Verlangen om met elkaar als gemeente bij God te zijn en nieuwe bezieling van de eredienst…”, zegt ds. Oosterhuis. “Echt verlangen naar de ontmoeting met de levende God zoals het klinkt in Psalm 84: Mijn hart en mijn lijf roepen om de levende God want wonen bij U is zoiets geweldigs! De dichter van deze psalm wordt in deze dienst daarop bevraagd: Wat maakt dat je zo verlangt om te wonen bij God? En wat is dat: wonen bij God? Waar is dat en wat doet dat met je?”

De coronacrisis is een levensgevaarlijke plaag en daarom is het is verstandig om geen samenkomsten te houden, laat ds. Oosterhuis weten: “Laat staan om in die samenkomsten ook nog eens te zingen. Dat is een te groot risico. We missen elkaar en die bijzondere ontmoeting met God. In ons verlangen vragen wij God ons Schild: Ontferm U, bevrijd ons van dit virus. En maak dat we weer kunnen samenkomen als gemeente!”


Hemelvaartsdag
21 mei 2020 10:30 - 11:30 @ Assen-Kloosterveen met dominee Jan-Matthijs van Leeuwen