Gebruikersnaam/wachtwoord verloren?   Registreer  

Nieuws van de band

Als band van de Morgenster hebben we de afgelopen tijd veel muziek kunnen maken.  Dat doen we met groot plezier! We realiseren ons ook dat wat thuis binnenkomt een hele andere ervaring is dan wanneer je als gemeente samen muziek mag maken voor God in de kerk.

Het vraagt eigenlijk om een ander soort aanpak (vinden wij) van muziek laten horen en zien. Live muziek zonder mensen in de kerk is een ander soort muziek voor ons gevoel. Het vernieuwen van technisch materiaal kan daarin verbetering bieden, maar ook intensiever samenwerken en veel oefenen.

Dankzij de hulp van Ruben Slump kunnen we nu filmpjes laten zien van muziek die we voor diensten hebben ingestudeerd. Hij heeft opnames gemaakt en daarvan filmpjes gemonteerd. We willen de komende tijd daarvan af en toe een lied met de gemeente delen. We hopen daarmee de gemeente te dienen. We willen graag laten zien dat we als gemeente niet stil staan in deze tijd.

Omdat we er zo intensief mee bezig zijn komen er ook nieuwe vragen boven. Waarom hebben we als band geen naam bijvoorbeeld? We hebben een naam gevonden waarvan we denken dat het recht doet aan de motivatie om muziek te maken in en voor onze gemeente: SHYR. Dat is een Hebreeuws begrip voor: zingen, bezingen, toezingen, loven, musiceren. Vaak gebruikt als “zing voor de Here”.

Op de website van gkvMorgenster.nl/shyr word er door Daan ook gewerkt aan een pagina waarop de muziek van de band op terug te luisteren en/of te zien is. Ook is daar nog wat extra informatie te vinden over de band. In de komende nieuwsbrieven willen we filmpjes plaatsen die de afgelopen tijd zijn gemaakt.