Gebruikersnaam/wachtwoord verloren?   Registreer  
Wie vrees ik nog

Wie vrees ik nog

'Deze boodschap is precies wat de kerk nodig heeft. Ons verhaal is geen verhaal van angst, het is een verhaal van geloof. Overal waar je komt is er angst. Angst voor het instorten van de economie. Angst voor relaties. Angst voor kanker en ziekte. Angst van echtscheiding. Angst, angst en depressie houden ons tegen alsof we geketend zijn. Het lijkt alsof de wereld steeds gekker wordt. Angst treft oude en jonge mensen.

Angst heeft geen respect voor leeftijd, sociaaleconomische status of wat dan ook. Het is een toestand van het hart. Ik denk gewoon dat het goed is om deze waarheid in ons hart te hebben. Voor wie zal ik bang zijn? Te midden van een crisis of iets dat tegenkomt, is het krachtig om te weten wie er achter staat en ons voorgaat. De God van de Hemelse legers staat altijd aan onze zijde.

Heer, open zijn ogen en laat het hem zien
De Schrift kwam voor mij echt tot leven nadat we het lied hadden geschreven. Ik heb misschien dat bijbelgedeelte uit 2de Koningen eerder gelezen (2Kon 6:16), maar mijn ogen stonden niet echt open voor het verhaal. Als Elisa te horen krijgt dat het leger buiten de stad kampeert en de angst in de ogen van zijn dienaar ziet, zegt hij tegen hem: 'Wees niet bang, want degenen die bij ons zijn, zijn meer dan degenen die bij hen zijn.' Vervolgens bidt hij dat de Heer de ogen van zijn dienstknecht opent. Toen zag hij de engelenlegers rondom hun vijanden.

Dat viel me echt op. Voor mezelf, voor de kerk, moeten we datzelfde gebed voor God bidden om onze ogen te openen. Meestal zijn onze ogen gericht op wat voor ons ligt. Als we het spirituele rijk konden zien, zou onze vijand ons niet bang maken. Degenen die bij ons zijn, zijn veel meer dan degenen die tegen ons zijn. "

Chris Tomlin

Wie vrees ik nog

U hoort mij als ik bid,
verdrijft mijn duisternis.
Al vliegt de nacht mij aan,
het daglicht breekt zich baan.
Wie vrees ik nog?

U trapt de vijand plat
onder mijn voeten, God.
Al valt de strijd mij zwaar,
U bent mijn schild en zwaard.
Wie vrees ik nog?

-Refrein-
Ik weet wie voor mij uit gaat
en standhoudt achter mij:
God van de hemellegers,
U voert de strijd voor mij.
De Heerser van de eeuwen,
U bent een vriend van mij!
God van de hemellegers,
U voert de strijd voor mij.

Mijn kracht is in uw naam,
de naam die redden kan.
O God, die mij bevrijdt,
U overwint altijd!
Wie vrees ik nog?
Wie vrees ik nog?

-Refrein-

Geen wapen van de vijand houdt stand.
U houdt de wereld in uw hand.
Ik houd mij vast aan wat U belooft; -2x-
U bent trouw, Heer. Gos
U bent trouw, Heer.

U bent trouw, Heer.

-Refrein 2x-

God van de hemellegers,
U voert de strijd voor mij.