Stilteplek

Rianne Dijkman

Afgelopen weken hebben we, Immy en Rianne, gewerkt aan een stilteplek in de kerk. Ons verlangen groeide in tijd van Corona om in de kerk een plek te maken waar je even stil kunt worden. Stil om te bidden of om in bijbel te lezen.

In de dagelijkse hectiek even binnen lopen en rust vinden bij God. Juist nu in deze tijd, waarin we misschien angstig zijn. De stilteplek is open als de kerk open is. Er wordt nog gewerkt aan een bord voor buiten om ook mensen van buitenaf de kans te geven te kunnen bidden en God te zoeken.

Als je rustig zit of knielt,
laat je de zorgen van je afglijden.
Laat je de vrede van God je omringen en vullen.
God houdt van je en zorgt voor je.
God is bij je nu en altijd.

StilteplekDe plek is afgeschermd en gemaakt tot een soort woonkamertje. Er staat een fijne stoel, een bidstoeltje, er liggen Bijbels in verschillende talen, meneer Hoeksma maakte een houten kruis voor aan de muur. Ook kan er een kaarsje gebrand worden, dat moet niet dat mag. Bidden is voor iedereen persoonlijk en zo willen we ruimte geven aan ieders gebed.  

Bovenstaande 'gedicht' wordt op dit moment op kaartjes gedrukt en mag meegenomen worden. Voel je welkom voor gebed, stilte of gewoon even zijn.

 


No Internet Connection