Gebruikersnaam/wachtwoord verloren?   Registreer  

Ja, de HEER had voor ons iets groots verricht, we waren vol vreugdeFrits Tromp

In een ruim week tijd kennen we drie nationale momenten: Koningsdag, de nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Drie momenten die passen bij onze samenleving. Momenten waarbij we ons als één volk zien.

Ja, de HEER had voor ons iets groots verricht, we waren vol vreugde.
Psalm 126: 3

Het zijn momenten van dankbaarheid. Met Koningsdag staan we stil bij de verjaardag van onze vorst. Een verbindende man, die boven de partijen staat. Hij is niet onfeilbaar, maar wel een symbool van onze natie. Bij de Dodenherdenking staan we stil bij wie gevallen zijn voor vrijheid. Bevrijdingsdag is de dag dat we onze vrijheid vieren.

Deze dagen worden ook bepaald door onze blik op de wereld. God heeft ons iets groots verricht: met een koning als aardse weergave van Zijn regering. De herdenking van de overledenen als wolk van geloofsgetuigen, die ons zijn voorgegaan. Ook vanuit een geloofsovertuiging hebben Nederlanders gestreden tegen de ideologie en bezetting door de nazi's. Bevrijdingsdag is een voorafschaduw van het leven als Jezus terug komt.

De Heer heft ons is groots verricht. Ook in de gebrokenheid waar we dagelijks mee te maken hebben, is Zijn zegen te merken. Goed om voor deze zegen de tijd te nemen.