Gebruikersnaam/wachtwoord verloren?   Registreer  

hij doet zijn werk van harte, alsof het voor de Heer is en niet voor mensenFrits Tromp

Als wijnschenker van de Perzische koning Artaxerxes is Nehemia dagelijks in diens nabijheid. De Joodse dienaar Nehemia doet zijn werk naar behoren; hij doet zijn werk van harte, alsof het voor de Heer is en niet voor mensen (Kolossenzen 3). Koning Artaxerxes heeft door dat Nehemia met zijn gedachten ergens anders is, want hij kijkt somber.

Het is de God van de hemel die ons doet slagen. Wij, zijn dienaren, beginnen met de herbouw.
Nehemia 2

Wat kan Nehemia ook anders doen? Het verslag dat hij krijgt uit zijn vaderland, stemt hem droevig. Hoewel Nehemia zijn werk in een ander land met overtuiging doet, ligt zijn hart toch bij zijn vaderland. Zijn identiteit is in God, de God die hemel en aarde gemaakt heeft, Die koningen aanstelt en in Zijn dienst zet – en die trouw is aan Zijn volk.
Vanuit dit vertrouwen op zijn Heer, weerstaat Nehemia de spotters in Jeruzalem. De herbouw van de tempel wordt voortvarend aangepakt. Nehemia antwoordt de nieuwe inwoners van Gods stad door naar dat verbond te verwijzen. Geloven, dat is keuzes maken. Dat is niet een eigen verdienste, maar volgt op Gods eerste woord. En op Gods bescherming, waar Nehemia op kan rekenen.
Nehemia gebruikt de tijd van zijn “werkvakantie” goed. Geen dubbele agenda, geen politieke spelletjes: meewerken met God werpt een krachtig getuigenis af.