Gebruikersnaam/wachtwoord verloren?   Registreer  
Bericht van de CBZ

Bericht van de CBZ

Diensten vanaf 26 september 2021

Door het opheffen van de 1,5 meter verplichting kunnen wij weer met volle capaciteit diensten organiseren en dat zullen wij vanaf komende zondag dan ook weer gaan doen. Echter is hier wel een kanttekening bij, het coronavirus is nog steeds aanwezig, dus heeft de Rijksoverheid de basisregel ‘verplicht 1,5m afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. In de kerk dienen wij hier dan ook rekening mee te houden en ook met gemeenteleden die zich prettiger voelen bij het aanhouden van gepaste afstand. Dus ja, wij heffen de regels die tot op heden golden op, maar zullen toch enkele maatregelen in stand houden en gemeenteleden die graag nog op 1,5 meter afstand van elkaar de dienst willen volgen faciliteren. Dat betekend concreet:

  • Inschrijven vervalt

Inschrijven hoeft vanaf nu niet meer, u/jij bent welkom om deel te nemen aan de diensten.

  • 1,5 meter afstand niet verplicht, maar wel mogelijk

Gemeenteleden die ondanks het opheffen van de 1,5 meter afstand toch graag die afstand willen aanhouden kunnen zich in de hal bij de koffiebalie melden bij een BHV-er die vervolgens zoals tot op heden gebruikelijk was een plaats toewijst. De vakken tussen de band en de koffiebalie zullen hiervoor gebruikt worden. Verder kunnen gemeenteleden overal plaats nemen, maar houdt daarbij toch ook rekening met elkaar door, als het qua drukte kan, een stoel tussenruimte vrij te houden.

  • Bij verkoudheid

Bent u/ ben jij verkouden, volg dan bij voorkeur de dienst online.

  • Hygiëne voorzieningen

Tussen de beide hoofd in- en uitgangen van de kerk staan nog steeds Hygiëne-zuilen die u kunt gebruiken voor uw handen

  • Geen verplichte looprichting meer, meerdere uitgangen gebruiken

De verplichte looprichtingen worden opgeheven, bij het verlaten van de kerk zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden, ook de deuren in de hal bij de garderobe gebruikt worden om meer ruimte te geven bij het verlaten van de kerk.

Uiteraard is het zowel bij strengere als bij versoepelende omstandigheden belangrijk om te evalueren. Dat zullen wij ook bij deze versoepeling doen. Wij wensen iedereen weer fijne diensten toe.