Gebruikersnaam/wachtwoord verloren?   Registreer  
  • Start
  • Nieuws
  • CORONA - komende zondag doen we het iets anders - laatste aanpassing 2 december
CORONA - komende zondag doen we het iets anders

CORONA - komende zondag doen we het iets anders - laatste aanpassing 2 december

Beste mensen,
Mogelijk hebben jullie de persconferentie van vrijdag 26 november gezien, misschien ook niet. Maar de ernst van de situatie is wel duidelijk. Wat betekent dit voor ons in de Morgenster. 

1,5 meter - ECHT NODIG

De rijen in de kerkzaal staan op 1,5 meter, maar .............de afgelopen zondagen hebben we gezien dat in de rijen zelf de afstand tussen mensen uit verschillende huishoudingen niet goed in acht werd genomen. 
Daarom een oproep om tussen mensen uit verschillende huishoudingen minimaal 2 stoelen vrij te laten.
Als geheugensteuntje zullen  BHV'ers jullie er bij binnenkomsten aan herinneren.
We gaan er voor nu vanuit dat vooraf aanmelden niet nodig is en kijken komende zondag hoe het verloopt. Mocht blijken dat de toeloop toch te groot is voor de morgendienst, dan kunnen we daarin alsnog verandering brengen.

Mondkapje bij verplaatsen

Bij verplaatsing in de kerkzaal (en natuurlijk bij binnenkomen en uitgaan) echt een mondkapje dragen. 

Begeleiding na afloop van de dienst

Het is weer de tijd van jassen aan, het wordt kouder. En dus kans op files bij de kapstokken en daardoor geen 1,5 meter afstand van elkaar. Daarom gaan we met ingang van komende zondag weer onder begeleiding de kerkzaal uit. Het is even niet anders. Laten we bidden en op basis daarvan hopen dat deze maatregelen tijdelijk zullen zijn.

Geen middagdienst

Update
Gegeven het advies van het kabinet geen middagdiensten te houden, heeft de kerkenraad besloten de komende drie zondagen (28 november, 5 en 12 december) geen middagdiensten te houden. Vervroegen was een optie, maar we vinden het in de geest van de oproep van het kabinet om geen middagdienst te beleggen. In de Nieuwsbrief van deze week is een meer uitgebreide toelichting op dit besluit opgenomen.

Overige activiteiten in de Morgenster

Over de consequenties van de andere activiteiten in de Morgenster moet nog overleg plaatsvinden. Nadere informatie daarover volgt dus op een later tijdstip. Indien nodig nemen we rechtstreeks contact op met degenen die het direct aangaat. Ook hier is echter handelen zowel naar de regel als in de geest van het uitgangspunt. Inmiddels is United 'online' gegaan voor de rest van 2021. Ook het Groot Evangelisatie-koor heeft z'n repetities voorlopig opgeschort.