EXTRA NIEUWSBRIEF in verband met de LOCKDOWN-MAATREGELEN

Kerkdiensten komende weken online

Beste zussen en broers,

Afgelopen zondag is de lockdown ingegaan die het kabinet heeft afgekondigd. In deze extra Nieuwsbrief kunnen jullie lezen wat het betekent voor de Morgenster. 
Zoals ook bij de eerdere lockdown volgen we hierin de adviezen van Steunpunt Kerkenwerk (www.steunpuntkerkenwerk.nl). 

1e Kerstdag

09.30 uur – online-dienst
Online-dienst vanuit de Morgenster via livestream (alleen degenen die een taak hebben zijn aanwezig in de kerk)

10.45 uur Kinderkerstfeest mét de kinderen en hun ouders vanuit de Morgenster

Het advies van het steunpunt geeft ruimte om het kinderkerstfeest door te laten gaan. En daar zijn we heel blij mee! Er is zo veel voorbereid door de kinderen. 
Er is ruimte voor maximaal 50 volwassenen (iedereen ouder dan 12 jaar in dit geval). Op basis van de aanmeldingen tot nu toe komt dat goed. Mocht het aantal volwassenen toch te groot worden, dan wordt daarvoor een oplossing gezocht (via direct contact).
Helaas opa’s en oma’s, dit keer voor jullie en voor alle andere gemeenteleden wordt het een schermpje. 

2e Kerstdag en de zondagen daarna

Tweede Kerstdag én de zondagen daarna – zolang als de lockdown duurt – ziet het er als volgt uit:

09.30 uur – online-dienst vanuit de Morgenster (alleen de degenen die een taak hebben zijn aanwezig in de kerk)

Voor wat betreft de middag verwijzen we jullie naar diensten die via internet te bekijken/te beluisteren zijn. Je kunt daarbij denken aan de morgendienst van CGK de Bethel of diensten vanuit andere kerken. 

Oudjaarsavond – online-dienst om 19.30 uur

Nu de diensten online plaatsvinden is er geen reden meer de oudjaarsdienst ’s middags te houden. De online-dienst op Oudjaarsavond begint dus om 19.30 uur. Alleen degenen die een taak hebben zijn aanwezig in de kerk.

Al met al geen berichten waar we blij van worden. Sommigen zeggen: Kerst wordt ons afgepakt. Steunpunt kerkenwerk schrijft bij de adviezen echter het volgende:


Toch zeggen we tegen elkaar: Kerst wordt ons in essentie niet afgepakt. Ook als we niet op de gebruikelijke manier samen kunnen komen. Want Kerst is Christus zelf. Toen Hij geboren werd, was het maar een klein en intiem feest op een onooglijke plek. Weggestopt, omdat Hij niet geboren mocht worden in de stad van gezelligheid. Maar onnoemelijk groot is zijn betekenis. God kwam om in Hem vrede te brengen. En dat gaat die kleine onooglijke ‘omikron’ ons niet afpakken, ook niet als we door wat hij doet niet gezellig bij elkaar kunnen zijn en geen massale kerkdiensten kunnen houden.

Opnieuw is het een verstild kerstfeest, maar laat die verstilling bij ons bewerken dat wij al onze vrede en vreugde ontvangen in Jezus Christus. Ook zonder massaal samenkomen en samen zingen mag die boodschap ons hart in deze dagen versterken en moed geven te midden van zoveel moedeloosheid. Hij, die de Alpha en de Omega is, heeft ook ‘omikron’ en al die andere varianten van het coronavirus – die geweest zijn of die nog komen – overwonnen.

Opnieuw is het een verstild kerstfeest. Maar laat die verstilling ervoor zorgen dat wij al onze vrede en vreugde vinden in Jezus Christus.

Misschien moeten we opnieuw het kerstfeest zo verstild vieren om dat met des te meer kracht in onze harten te laten indalen en in geloof deze ingewikkelde tijd te beleven. Vervuld van Christus’ Geest en in vol vertrouwen op Zijn regering!

Daarom: Gezegend Kerstfeest en onder Gods zegen een gelukkig en gezond 2022 gewenst.
Namens de kerkenraad,
Wybe Sierksma


No Internet Connection