Gebruikersnaam/wachtwoord verloren?   Registreer  

Hij maakt vorsten nietigDE BIJBEL OPEN 

Sape Braaksma

Wat een Goed Nieuws is dit! Het lijkt erop dat de leiders van de aarde hun buurland kunnen binnenvallen, daar alles kapot schieten, expres mikken op ziekenhuizen en scholen en ermee wegkomen… Maar hier staat: dat lijkt maar zo! 

Hij maakt vorsten nietig, 
de leiders van de aarde onbeduidend: 
nauwelijks zijn ze geplant, nauwelijks gezaaid, 
nauwelijks hebben ze wortel geschoten,
of Hij blaast over hen, en ze verdorren 
en de stormwind neemt hen op als kaf. 
(Jesaja 40,23.24) 

Hoe weten we dat dat klopt? Vanwege Pasen. Op Pasen heeft God dit gedaan met de ‘vorst van de duisternis’, Satan. Vergeleken met hem stelt Putin helemaal niets voor. Putin is een klein pionnetje in het spel dat hij speelt. En toch: God heeft over hem geblazen en hij is verdord… Jezus heeft hem te kijk gezet, zegt Paulus in Kol. 2,15. Hij is een lachertje geworden.  

Nou, als God dit gedaan heeft met de vorst van de duisternis, dan kan Hij het met alle vorsten. Want die zijn allemaal minder machtig dan de vorst van de duisternis.  

Dat is nu al zo. Alleen is het nog niet altijd even zichtbaar. Maar dat gaat veranderen. Eens zal het zo klaar als een klontje zijn Wie het voor het zeggen heeft in de wereld. En de wereld zal dan een wereld zijn waar vrede heersen en recht. Een paradijs. Wie weet hoe kort het nog duurt!