Registreer  

Op 4 maart 2018 gaat de verkondiging over evangelisatie.
De eerste collecte die gehouden zal worden is bestemd voor de CMA. Op deze plek willen wij jullie iets meer vertellen over deze wereldwijde organisatie die zich richt op evangelisatie onder motorrijders. In de ochtenddienst zullen we iets meer vertellen over onze persoonlijke betrokkenheid bij deze club.

CMA staat voor Christian Motorcyclists Association, oftewel in goed Nederlands: Christelijke Motorrijders Vereniging. Oorspronkelijk is de CMA opgericht in de VS in het jaar 1975. Vanaf 1998 is de CMA ook actief in Nederland. Leuk dit detail: dit jaar vieren we ons 20-jarig bestaan!

Hope for the HighwayDe CMA richt zich op allerlei activiteiten waar motorrijders actief zijn. Dat zijn beurzen, motorraces zoals de TT in Assen, bezoeken van motorclubs en verschillende treffens waar motorrijders elkaar ontmoeten. Denk bijvoorbeeld aan Harley-dagen en choppershows. Ook geven we belangstellende motorrijders een Bijbel voor motorvolk, genaamd Hope for the Highway. In deze makkelijk mee te nemen bijbeltjes staat het Evangelie van Johannes samen met getuigenissen van leden van de CMA.

Het motto van de CMA is:

Changing the world, one heart at a time / hart voor hart de wereld veranderen.

Dit doen we door vriendschapsevangelisatie: het aangaan van relaties met mensen in de motorwereld. Zeker in de gesloten cultuur van de motorclubs is het belangrijk dat mensen je kennen. Voordat er een gesprek over het geloof mogelijk is, moet er geïnvesteerd worden in de relatie.

De mensen van CMA Nederland zijn gedreven om het evangelie van Jezus Christus in de motorwereld te brengen. Dit doen we door er op uit te gaan, maar ook door het organiseren van een Church for bikers elke maand op 2 plaatsen in Nederland, Katwijk en Meppel. Daarnaast hebben we een eigen clubhuis in Hardenberg dat elke maand 1 zondag geopend is voor passerende motorrijders en andere belangstellenden.

Privacy instellingen

Selecteer 1 of meerdere keuzes.

Privé
Alleen voor jezelf zichtbaar
Kerkenraad
Zichtbaar voor Ouderlingen, Diakenen, KAB en jeugdouderlingen
Kerkelijk Bureau
Zichtbaar voor het kerkelijk bureau (Gerlof Elzinga)
Geregistreerd
Zichtbaar voor alle leden inclusief bovenstaande

Standaard staat alles op: zichtbaar voor geregistreerden.