Skip to main content

ik ben nieuw

Van harte welkom in onze kerk.

Graag stellen wij ons voor en geven we wat informatie.

Wij zijn de gereformeerde kerk vrijgemaakt de Morgenster in Leeuwarden. Op onze site kunt u meer lezen over wie en wat we zijn.

De zondag

Elke zondag hebben we twee kerkdiensten. In die diensten ontmoeten we God en elkaar. We zingen samen psalmen, gezangen en andere liederen. We luisteren naar de woorden van God door in de Bijbel te lezen en naar een uitleg door een dominee te luisteren. Omdat we de Bijbel zo belangrijk vinden, vormt de preek de kern van de dienst. Ook bidden we in onze diensten voor elkaar, voor de gemeente Leeuwarden, het land waarin we wonen en voor de wereld. Dit doen we omdat we geloven dat God bestaat en naar ons luistert. We danken God voor alles wat we van Hem krijgen.
 • De ochtenddienst begint om 10:00 uur.

 • De middagdienst begint om 16:30 uur. De diensten zijn om en om in ons gebouw en/of in dat van de Bethel.

Bekijk het rooster

Hoe gaat dat dan

 • Bij de deur staat ons welkomstteam. U kunt hen van alles vragen.
 • Ook onze koster helpt u graag op weg
 • U kunt overal in de kerk gaan zitten. Alle plekken zijn vrij
 • We beginnen altijd met koffie drinken van 09.30 tot 10.00 uur. Bij de keuken is gratis koffie/thee/limonade
 • De kerkdienst begint om 10.00 uur. U ziet dan de predikant binnen komen met een ouderling. Deze ouderling geeft wat informatie. Daarna gaat de predikant verder. De dienst is dan verder goed te volgen.
 • We zingen veel liederen. Alles wordt geprojecteerd op de muur. Dat is overal in de kerk goed te zien. De begeleiding is met het orgel, soms met de piano en regelmatig met onze band Shyr
 • Kijk om u heen wat de gemeenteleden doen en doe maar gewoon mee. Alles wijst zich vanzelf.
 • Een dienst duurt ongeveer een uur.

Kinderen en jeugd

 • Voor de allerkleinsten is er oppas. Vraag de koster of het welkomstteam waar precies
 • Voor de andere kinderen is er de Kinder Bijbel Club (KBC). De dominee geeft aan wanneer de kinderen daar welkom zijn.

Meer informatie jeugdwerk

"Wij zijn lid van de GKV Morgenster om als gezin te kunnen deelnemen aan een levendige kerk."

Maak kennis

 • Sape Braaksma

  Houdt van hardlopen, musiceren en tuinieren

  Predikant van de Morgenster. Toegankelijk en beschikbaar voor een gesprek. Je bent van harte welkom.

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Eelke Haaijema

  Familieman die graag de handen uit de mouwen steekt, altijd ruimte voor een praatje

  Ik ben de koster en vaak in de kerk aanwezig. Als je vragen hebt dan ben ik er graag voor je.

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer …ik ben nieuw

Agenda

kalender

Agenda

Donec vitae sapien ut libero venenatis faucibus quis ante et etiam netus ipsum malesuada fames ac turpis egestas. In dui magna, posuere eget, vestibulum et, tempor auctor, malesuada sit amet orci eget eros faucibus tincidunt. Duis leo blandit vel, luctus pulvinar, hendrerit id fringilla consequat vitae, eleifend ac, enim. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames aturpis egestas. In dui magna, posuere eget, vestibulum et, tempor auctor.

Headertekst

Maecenas ullamcorper, dui et placerat feugiat, eros pede varius nisi, viverra felis nunc lorem. Sed magna purus, fermentum eu, tincidunt eu, varius ut, felis. In auctor lobortis lacus tempor auctor. Pellentesque auctor leo blandit vel, luctus pulvinar, hendrerit id fringilla consequat vitae, eleifend.

Want to Know More?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco.

Our Journal

Lees meer …Agenda

Gift overig

Gift overig

Een langlopende collecte

Denk aan bv steun Oekraine, voedselbank, aanloophuis of wat dan ook

Lees meer …Gift overig

Gift diaconie

Diaconie

Ons woord diaconie komt van het Griekse woord ‘diakonia’ dat dienen betekent. Met dat woord omschrijft Jezus zijn eigen werk (Marc. 10 : 45). Dus als we het over diaconaat hebben, dan moeten we niet bij jou, maar bij Jezus beginnen.

Kerken helpen mensen in knelsituaties. Vaak gaat dat om mensen met onvoldoende eigen middelen of een zwak netwerk. Het gaat dan om incidentele en tijdelijke hulp. Denk aan situaties waarbij er brood op de plank moet komen, die dreigende huisuitzetting, of ouderen die eenzaam zijn. Kerken staan hierin niet alleen. Maar veel instanties zijn gebonden aan regels. Die regels gelden niet voor kerken. De kerk kan haar hart laten spreken. Verder helpen kerken daar waar anderen zich niet geroepen voelen of het laten afweten.

 • Dienen

  Jezus zegt van zichzelf dat Hij is gekomen om te dienen. Ook wij moeten hierom bekend staan. Dienen betekent dat je het beste in de ander naar boven haalt door het geven van je tijd, aandacht, hulp en middelen. In onze omgang met elkaar en anderen zal dienen hét onderscheidende kenmerk zijn.

 • Delen

  Het evangelie maakt van ons gulle mensen. Dat zie je duidelijk bij de gemeente in Handelingen (Hand. 2:43-47). Delen hoorde daar helemaal bij het gemeenteleven. Het viel zo op dat de gemeente zelfs in een goed blaadje stond bij de rest van het volk. Ook wij delen ons geld, onze tijd, onze energie en aandacht. Zo hebben we onze naaste lief als onszelf. Hoe gul ben jij?

 • Doen

  ‘Als je van mij houdt, doe je wat Ik heb gedaan’, zegt Jezus. Geloven wordt zo heel praktisch. Niet voor niets wordt het diaconaat ook wel de handen en voeten van de kerk genoemd.  De kerk is op haar mooist wanneer ze liefde, genade en herstel van gebrokenheid in de praktijk brengt. Als kerk willen we graag vertellen over Gods liefde en we willen anderen die liefde laten ervaren door onze woorden in praktijk te brengen. Diaconaat is dus een prachtige manier om te doen wat je gelooft. Zo maken we Gods koninkrijk met woord en daad concreet.

Gegevens

Betaling op ABN AMRO bankrekening
NL21 ABNA 058 00 20 703
t.n.v. Geref. Kerk Leeuwarden Diaconie

Contact

Lees meer over de diaconie

Lees meer …Gift diaconie

Meer artikelen …